27.05.2016 Tüm Haberler
DOMOTEX Turkey'e 8.179 ziyaretçi

tadoğu Fuar Merkezi’nde 23-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında açılan DomotexTurkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı sona erdi. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleşecek fuara, 160 yerli, 32 yabancı halı firmasının stand açtığı fuar yurt içi ve yurt dışından adeta ziyaretçi akınına uğradı. 8.179 profesyonel ziyaretçi tarafından ziyaret edilen fuarın dört gün süre ile önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yaptığı da firma yetkilileri tarafından ifade edildi. Domotex Turkey’de halı ve zemin kaplamalarının yanı sıra kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, laminant, ahşap ve parke, tekstil makinesi ve aksesuarları, lifler, iplikler ve tekstil ürünleri alıcılarla buluşturuldu. 2015 yılını 1 milyar 384 milyon 35 bin dolarlık ihracatla kapatan halı sektörü 2016 yılının ilk dört ayında ise 421 milyon 634 bin dolarlık ihracatla sektörel gücünü ortaya koyuyor. Fuarla ilgili genel değerlendirme yapan GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan katılımcılara teşekkür ederken “Bu yıl Gaziantep'te üçüncü kez gerçekleştirilen Domotex Turkey başarıyla tamamlanmıştır. Fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fuar organizatörlerinden aldığımız bilgilere göre fuar süresince beklenenin üzerinde bir katılım gerçekleşmiş normal ziyaretçilerin yanı sıra 8.179 profesyonel ziyaretçi fuarda yer alan stantları ziyaret etmiştir. Bu yıl Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere yaklaşık 34 ülkeden konukları ağırladığımız fuar Gaziantep'te birçok sektör içinde önemli bir katma değer oluşturdu” dedi.