23.03.2016 Tüm Haberler
HALICILAR ÇİNDE

Dünya halı sektöründe belirleyici bir rol üstlenen Gaziantepli halıcılar ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanması için uluslararası fuarlara katılmaya devam ediyor. Gaziantepli halıcılar Şanghay’da gerçekleştirilen olan Domotex Shanghai Yerdöşeme ve Halı Fuarı’na katıldı.

Dünya halı sektörünün kalbi konumuna gelen Gaziantep sektörel liderliğini sürdürürken uluslararası fuar ve organizasyonlarda etkin olarak yer almaya devam ediyor. Şanghay’da gerçekleştirilen Domotex Shanghai Yerdöşeme ve Halı Fuarı’na katılan Gaziantepli halıcılar Çin pazarında etkin yer almayı hedefliyor.

ÇİN PAZARI GAZİANTEPLİ HALICILAR İÇİN ÖNEMLİ

Çin pazarının bütün sektörler için küçümsenemeyecek önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Selahattin Kaplan yaptığı açıklamada, Domotex Shanghai Yer döşeme ve Halı Fuarının dünyanın ikinci büyük halı fuarı olduğuna dikkat çekti.

HALICILAR İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Kaplan, Domotex Asia/China Floor, Asya-Pasifik Bölgesinin en büyük ve dünyanın ikinci büyük yer kaplamaları fuarıdır. Shanghai New International Exhibition Centre’da brüt 140 bin m2 alanda kurulan fuarda, 2015 yılında 36 ülkeden toplam bin 177 firma ürünlerini sergilemiştir. Fuarda halı ve kilimler, ahşap ve laminant kaplamalar, yer kaplama makineleri, temizlik ve bakım teknolojileri, dayanıklı ve sanayi kaplamaları sergilenmektedir. Ayrıca resmi rakamlara göre 42 bin 386 profesyonel ziyaretçi fuarı ziyaret etmiştir. GAİB olarak Domotex Shanghai Yer döşeme ve Halı Fuarına katıldık. Fuarda GAİB olarak geniş bir alanda standımız var. Olası potansiyel alıcılarla ikili görüşmelerin yapılabileceği ortalama her katılımcı firmaya bir masa verilebilecek şekilde dizayn ettirilmiştir. Burada stant açmayan halıcılarımıza verilecek destekle Çin pazarında yer bulmaları sağlanacaktır. Çin halı sektörü için önemli bir ihracat pazarıdır. Her ne kadar üretimde önemli bir yerde bulunsa da Çin Halı ithalatında dünyanın en önemli pazarları arasında yer almaktadır. Bu fuar sadece Çin için değil Uzakdoğu ülkeleri ve Asya Pasifik Ülkeleri için de önemlidir. Bizler fuar süresince gerek Gaziantep’ten gerekse Türkiye’den katılan halı üreticilerimize burada önemli hizmetler verecek ve satıcılarla alıcıların buluşması noktasında standımızda tercüme hizmetleri dahil olmak üzere birçok destek vereceğiz” dedi.

Domotex Shanghai Yerdöşeme ve Halı Fuarı’na; Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Selahattin Kaplan, Sanat Halı Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kaplan, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur ve çok sayıda halı firmasının temsilcisi katıldı.


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...