16.09.2013 Tüm Haberler
Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı´nı 24 Bin Kişi Ziyaret Etti

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, dünya halı üretim merkezi Gaziantep´in dev bir organizasyonu ev sahipliği yaptığını ve Türkiye´nin en büyük fuarlarından birini başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

GTO , Halıcılar Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) ve Marka Fuarcılık işbirliğinde 161 firmanın katılımı ile altıncısı düzenlenen fuar hakkında değerlendirmede bulunan Bartık, "Makine halısı üretiminde Belçika´yı geride bırakarak dünya lideri olmayı başaran kentimiz artık fuarcılık alanında söz sahibi olmaya başladı. Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı´nın her yıl daha da büyüdüğünü görmek hepimizi gururlandırıyor." dedi.

Gaziantep´te altıncısını düzenledikleri fuara büyük oranda katılım sağlandığını ve fuarın altı yıl içerisinde sektörde önemli bir yer edindiğini, gerek katılımcı firma sayısı, gerekse ziyaretçi kalitesinin yüksek oluşunun kendilerini fuarın geleceği açısından umutlandırdığını dile getiren GTO Başkanı Bartık, "Halı fuarında 161 firma stant açarak yeni trend ürünlerini sergileme fırsatı buldular. 4 gün süren fuarı yerel ziyaretçilerin yanı sıra birçok ülkeden profesyonel ziyaretçiler ve alım heyeti gezdi. Uluslararası niteliğe sahip bu fuarı Gaziantep´e ve ülkemize kazandırmaktan dolayı gururluyuz. Bu gurur;Gaziantep Ticaret Odası olarak sadece bizim değil, bütün şehrin." şeklinde konuştu.

GTO Başkanı Bartık, yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi: "Ağırlıklı olarak halı üreticilerinin yer aldığı fuarda, aynı zamanda halı yan sanayi firmaları da yer aldı. Halı sektöründe faaliyet gösteren firmalar, fuarda stant açabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Stant açmak isteyen firmaların yer taleplerine cevap vermekte zorlandık. Fuarda katılımcı firmalarımız önemli iş bağlantıları yaptı."dedi.


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...