30.08.2013 Tüm Haberler
TÜRKİYE’DE HALININ SÖZÜNÜ ANADOLU KAPLANLARI SÖYLÜYOR

TÜRKİYE’DE HALININ SÖZÜNÜ ANADOLU KAPLANLARI SÖYLÜYOR

 

Gaziantep tarihi, sosyal ve kültürel zenginlikleri, sanayi, ticaret ve turizm alanındaki gelişmişliği ile ülkemizin önde gelen illerinden birisi olmasının yanı sıra Türk ekonomisinin dışa açılan bir kapısıdır. 

 

Tarihi ipek yolu üzerinde bulunması ve bölgemizdeki diğer tarihi cazibe alanlarına yakınlığı da Gaziantep için ayrı bir şans. İpek yolunun en önemli terminal şehirlerinden birisi olduğu bugün bize miras kalan çok çeşitli tarihi yapıtlardan, han hamam ve camilerden de anlaşılmaktadır. 

 

Gaziantep tarihi yapılar açısından belki de dünyanın en zengin şehirlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Kültürlerin uğrak noktası olan Gaziantep bugün bütün bu renkliliğin izlerini en belirgin şekilde taşımaktadır.

 

Gaziantep, bütün bu açılardan bakılınca tek başına turizmde bir “hedef” oluşturacak kadar öneme sahip bir şehirdir. Kültür varlıklarının korunması, turizmin hizmetine sunulması noktasında önemli yatırımlarımız oldu. Çok sayıda restorasyon, çevre düzenlemesi, meydan düzenlemesi yaptık Gaziantep´te. Kurtuluş savaşımızın şehrimizin bu abide şehrini ismindeki Gazi ismine yaraşır şekilde büyüyen sanayisini de dikkate alarak adeta yeniden imal ettik, inşa ettik.

 

Sanayicilerimizin devlet desteği olmadan imza attıkları büyük bir başarı öyküsüne biz de yerel yönetimler olarak ayak uydurmak için binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehrimizde tarih ve kültürü ön plana çıkarmak üzere kolları sıvadık ve büyük bir kazanım elde ettik.

 

Ekonomik politikalarda, ülke yönetimindeki istikrarda ve günden güne yükselen grafiği ile Türkiye bölgede örnek ve lider ülke konumuna emin adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerlemenin en belirgin örneği, gelişmiş üretim ve teşebbüs kültürünün beşiği olan Gaziantep, sanayileşme çabalarının akışı içerisinde küresel rekabette usta oyuncu haline gelmiştir. Öyle ki Gaziantep son 10 yılda, 300’e yakın halı firması ve binlerce çalışanı ile makine halı sektöründe yüzde 85’lik payıyla ülkemizde merkez konumuna gelmiştir. Bu ilerleme ile dünyada makine halısında lider olan Belçika’yı da birçok pazarda da geçmemizi sağlamıştır.

 

Ülkemizde halı sektörünün açık ara lideri olan kentimiz 5 marka ile dünyada tanınan belli başlı 10 marka içerisinde yer almaktadır. Kentimizde halı sektörünün bu başarısı sanayisi ile ünlenen kentimizde elde edilen diğer bütün çalışmalar gibi insanların yaşam standardını yükselmeye, Türkiye ve dünya ölçeğinde Gaziantep’in hak ettiği yeri almasına yönelik çalışmalardır.

 

Gaziantep her geçen gün yıldızı parlayan örnek bir şehir haline geliyor. Kentimizde yaşanan bu gelişmeler ve değişim yalnızca ülkemizde değil dünyanın söz sahibi ülkelerinde de büyük yankılar uyandırmaktadır.

 

Gelişen ve büyüyen kentler, her türlü somut olan ve olmayan değeri ön plana çıkararak, kenti bu değerler sayesinde kalkındırma ve kentlilerin refahını yükseltmeyi hedeflemektedirler. Bütün bu gurur verici gelişmelerin ışığında, bir tarafta kültürel kimlik, diğer tarafta ise modern şehircilikte büyük başarılara imza atan kentimizin daha iyiye dönüşebilmesi için çabalarımız devam ediyor.

 

Gaziantep’te gerçekleştirilen bu çalışmalar, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak çağdaş, atılımcı, güçlü bir ekonomiye ve geniş bir vizyona sahip geleceğin Türkiye’sinin yaratılmasında önemli bir rol oynayacaktır.

 

 

Saygılarımla

 


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...