30.08.2013 Tüm Haberler
KURULUŞLARIN AKLI

 

Bir insanın aklını nasıl ölçersiniz? 1) Ağzını açtığında neden açtığını ve sözünün nereye varacağını bilmelidir. 2) Biliyorsa o hedefe varmak için en az ve içi dolu cümlelerle konuşmalıdır. 3) Ağzını kapattığında, karşısındaki, dediğinin hepsini anlamış, sorusuna net cevap almış ve ikna olmuş olmalıdır. Peki, bir kuruluşun aklını nasıl ölçersiniz? Kuruluşun aklı mı olurmuş demeyin, olur.

1)Daha kurulurken bu işe neden başladığını ve nereye varacağını hedeflemelidir. Vizyonunu, misyonunu, sektördeki yerini belirlemelidir. 2) O hedefe varmak için AR-GE dahil tüm kaynaklarını seferber etmeli, bu hedefe varacağına inanmalı, gönül koymalıdır. 3) İş ortaklarını, müşterilerini, tüketicilerini memnun etmeli, koyduğu hedeflerin samimiyetine inandırmalı ve inandığı yolda yürümelidir.

Biz, Naksan Holding bünyesinde doğan Royal Halı’yı işte bu akıl yoluyla kurduk. 8 yılda büyüttük, belirlediğimiz hedeflere ulaştırdık. Şimdi daha da ileriye taşımaya çalışıyoruz. Halıdaki ezberleri bozuyoruz.

Bunun için de sürekli yatırım yapıyoruz. Yenilikçi olmayı, öncülüğü, zengin ürün çeşidiyle halı modasına yön vermeyi, tüketicinin farklı ihtiyaçlarını karşılamayı, Royal’in

en belirgin vasıfları olarak görüyoruz. Bu yıl biliyorsunuz Royal’i halka arz ettik. Yılın ilk ve ikinci çeyreğinde güçlü mali sonuçlar elde ettik. Şu anda Royal Halı’nın münhasır bayi sayısı 191’e, Royal ve Pierre Cardin Halı’da alt bayi sayısı toplamı ise 1040’a yükseldi.

Sigortalı Halı uygulamamızla Türkiye’de ilk kez garanti kapsamı dışında yani üreticinin sorumlu olduğu alanlar dışında ki alanı, sigortalıyoruz. Yani halımızı tüketicinin kullanım hatalarına karşı da sigortalıyor, sözgelimi lekelenen ve lekesi çıkmayan bir halıyı aynı boyut ve desendeki bir yenisiyle hemen değiştiriyoruz. Bu ülkede, bu tür bir üretici davranışını yerleştirmeye böylece örnek olmaya çalışıyoruz. İade edilen halıları, sosyal sorumluluk çerçevesinde, ihtiyacı olanlara dağıtıyoruz.

2013 yılında bilindiği üzere halı ve iplik tesisimize ek yatırımlar yaptık, tezgah sayımızı, kapasitemizi ve dolayısıyla halı çeşitliliğimizi artırdık. Bugün artık her sosyo ekonomik düzeyin zevkine, bütçesine  uygun halılarımız var. Dünyada ilk kez, geleneksel Türk El Sanatı Ebru’yu halı üretimine uyguladık. Bugün Custom Design dediğimiz halıları, isme ve kişiye özel “handtufting” halı tezgahlarında sipariş üzerine yapıyoruz. Böylece müşteri başkasında olmayan, parmak izi gibi eşsiz bir halıya kavuşuyor. Günümüzün interaktif dünyasında tüketicinin ihtiyaçlarını, isteklerini lafta bırakmadan uygulamaya geçirmek diye de adlandırabiliriz bu konuyu.

Genişleyen satış ağımızla eşzamanlı olarak üretim kapasitemizi de artırmaya devam edeceğiz. Yıl sonu büyüme hedeflerimizi yakalayacağımıza ve yeniliklerle tükecilerimizi mutlu etmeye devam edeceğimize inanıyoruz.

Ülke ekonomisinin hizmetinde olmaktan kıvanç duyuyoruz.


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...