15.07.2013 Tüm Haberler
Halıcılar Ramazanda Gaib´te Toplandı

Sektördeki gelişmeler, insan kaynakları sorunları ve ihracat rakamlarının değerlendirildiği istişare toplantısında “Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitimini” başarıyla tamamlayan 15 kursiyere de sertifikaları verildi.

 

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri  (GAİB) konferans salonunda düzenlenen Halı İhracatçıları istişare toplantısına, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB)Başkanı Selahattin Kaplan, Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve çok sayıda halı üreticisi firmanın yetkilisi katıldı.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan’ın, 2013 yılının ilk 6 aylık diliminde bölgeden gerçekleştirilen halı ihracatı hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantıda, sektörde insan kaynakları sorunları hakkında oluşturulan komisyonların hazırladığı raporlar ele alındı.

Halı üreticilerinin birçok konuda görüş birliğine vardığı toplantının ikinci bölümünde ise “Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitimini” tamamlayan kursiyerler ile halı üreticileri bir araya geldi.

Halı desen tasarımı alanında yeni ve nitelikli tasarımcıların sektöre kazandırılmasını sağlamak amacıyla birlik tarafından “Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitimi” düzenlediklerini belirten GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, gerçekleştirilen bu eğitimle istihdam edilecek tasarımcıların Gaziantep’e ve sektöre uyum süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kursiyerlerin Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun veya bahar yarıyılı sonunda mezun olabilir durumda olduğunu ifade eden Kaplan, “ 15 kursiyerimiz bugün sertifikalarını alarak eğitimlerini bitirmiş olacaklar. Kursumuz iş garantili bir kurstu ve bugün bu kursiyerlerimiz şimdi iş görüşmek için halı üreticilerimizle bir arada. 6 kursiyerimizle işverenlerimiz geçtiğimiz günlerde görüşme yaptı. Bura da eğitimimi tamamlayan tüm tasarımcı arkadaşlarımızla üreticilerimiz birebir görüşmeler yapabilir. Çalışma şartları konusundan anlaşma sağlandıktan sonra talepte bulunan firmalarımızla kursiyerlerimiz arasında eşleştirme yapacağız “diye konuştu.

Kursiyerlerin aldıkları eğitim programları hakkında bilgiler verilmesinin ardından 15 tasarımcıya sertifikaları GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan ve Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer tarafından verildi. Toplantı sonrası  tüm halı üreticileri GAİB lokalinde birlikte iftar yemeği yediler.


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...