8.01.2014 Tüm Haberler
Halı Fuarı’nın yol haritası çizildi

Gaziantep’te halı sektöründe faaliyet gösteren halıcılar Gaziantep Ticaret Odası’na bir araya gelerek geçen yıl gerçekleştirilen uluslararası Ortadoğu Halı Fuarının bir değerlendirmesini yaparak, 2014 yılında gerçekleştirilecek olan Fuara yönelik yol haritası konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık başkanlık ettiği toplantıya GTO Meclis Başkanı Ali Yener, Meclis Başkan Vekili ve Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan’ın yanı sıra halı sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri katıldı.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede;  Ortadoğu halı fuarı ile Gaziantep’in Türkiye’nin bu alanda en büyük fuarlarından birini gerçekleştirdiğini, halı fuarına her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının artarak devam ettiğini, fuarın her yıl daha da büyüdüğünü söyledi.
Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarının altı yıl içerisinde sektörde önemli bir yer edindiğini, gerek katılımcı gerekse ziyaretçi kalitesinin her geçen yıl yükseldiğine dikkat çeken GTO Başkanı Bartık, “ Dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 40’ını karşılayan ve geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüyen Gaziantep halı sektöründe dünya liderliğini Belçika’dan alarak liderliğe oturdu. Halı sektörü Gaziantep’in toplam ihracatının yüzde 25’ini tek başına gerçekleştiriyor. Kentimiz halı sektörü markaları ile ülkemizde ve dünyada adından başarı ile söz ettiriyor. Kentimizin son dönemde üretim ve pazarlama kapasitesinin yanında markalaşma ve model olması ve halı sektöründe dünyanın başkenti olarak anılması emin adımlarla yoluna devam etmesi bizleri gururlandırıyor. Gaziantep’in halı sektöründe bu noktaya gelmesinde halıcılarımızın büyük fedakarlıkları önemli rol oynuyor. Halı sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerimizle gurur duyuyoruz. 2023 yılında 5,5 milyar dolar ihracat hedefleyen halı sektörü ana ihracat hedeflerine yönelik problemlerle karşı karşıya bulunuyor. Halı sektörünün söz konusu pazarlardaki performansının eski günlere dönebilmesi için atılması gereken önemli adımlara ihtiyaç var. Amacımız, bu sektörün daha da ileri noktalara taşınmasıdır” şeklinde konuştu.  GTO Başkanı Bartık, Ortadoğu halı fuarının kentin halı sektöründe dünya genelindeki yerini göstermesi ve sektörel yeniliklerin sergilenmesinde önemli rol oynadığını da sözlerine ekledi.

ALMANLAR FUAR İÇİN GAZİANTEP’E GELİYOR

Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan halı üreticileri fuarda karşılaştıkları sıkıntılar ve fuarın daha da gelişmesi konusunda görüşlerini açıkladılar.
Toplantının sonucunda tüm halıcılar fikir birliği vararak 2014 yılında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarını Domotex halı zemin kaplamaları fuarı başta olmak üzere birçok büyük fuarın ve organizasyon düzenleyicisi Alman Deutsche Messe Fuar şirketinin yapmasına karar verdi.