4.07.2013 Tüm Haberler
Gaziantep’ten Suriyelilere Yardım Eli

Gaziantep´in Şahinbey Kaymakamlığı, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Fason Terziciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Suriyeli vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasında, çocuklara kışlık giyecek yardımı yapılırken, ailelere ise 2 bin adet battaniye ve yatak yardımı yapıldı. Şahinbey Kaymakamlığı bahçesinde yapılan yardım kampanyasına Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selehattin Kaplan, Fason Terziciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karakaş ile Suriyeli aileler ve çocukları katıldı. Açılış konuşmasını yapan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, "Suriye halkı maalesef bir dramın içerisinde ve o dramdan o sıkıntıdan, kaçan insanlar. Yerini yurdunu, bahçesini evlerini bırakıp şuanda buralarda zor durumda yaşamaya çalışan insanlarımız bizim aramızda. Bir tarafından da mazisinde kendisine gelene, sığınana, kucak açan, onu en iyi şekilde misafir eden, yediği ekmeği, lokmayı adeta paylaşan bir tarihimiz, bir milletimiz var. Bu milletimiz şuanda Suriyelilere yardım konusunda da başta devleti ile milleti ile birlikte seferber olmuş durumda" dedi. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise, "Komşu hakkını bilen, komşusunu seven, yakın komşu uzak komşu demeden, insanların yüzünü güldürmeye çalışan, onların derdi ile dertlenen, bir yürek, bir can, bir arkadaşınız, bir kardeşiniziz. Sadece sizin dualarınız bizim için yeterlidir. Dediğim gibi Allah sonumuzu güzel eylesin. Bunun için halden anlamak lazım. Bu yüzden biz yüce milletimize hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan sizin sevgili hizmetkarlarınızız" diye konuştu. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan da, "İlimizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yardımda bulunmak istedik. Diğer kamplarda kalan Suriyelilere yetişme imkanımız olmaya biliyor ama burada evlerde kalan büyük bir Suriyeli vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadığını tespit ettik. Bizlerde Halı İhracatçılar Birliği olarak yaklaşık bin adet battaniye, bin adet ise yatak olmak üzere 2 bin adet malzemeyi Suriyeli kardeşlerimize dağıtıyoruz. Bugün sembolik olarak iki araç getirdik. Diğer malzemeleri ise tespit edilen Suriyeli vatandaşların kaldığı evlerine götürülecek" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Güneydoğu Anadolu Halıcılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Fason Terziciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karakaş, Suriyeli çocuklara kışlık giyecek yardımında bulundu. Elbiselerini protokol üyelerinden alan Suriyeli çocukların mutlulukları gözlerinden okundu. Daha sonra protokol üyeleri ailelere battaniye ve yatak dağıttı.