11.06.2015 Tüm Haberler
Gaziantep’li Halıcılar Şov Yaptı

Domotex Turkey Fuarını değerlendiren Halıcılar odası başkanı Mehmet Törer, Dünyanın en büyük ve en prestijli  fuarları arasında yer alan bu dev organizasyona  11 ülkeden, 33 yabancı firmanın da katılımı ve  toplam da 198 firmanın stand açtığı  ve 1.500 yabancı ziyaretçi olmak üzere  toplamda da 9.000  kişi fuarımızı ziyaret etmiştir.

Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu İhracatçılar  Birliği ve Gaziantep Halıcılar odası ile birlikte , Domotex Hannover Faris fuarcılık tarafından gerçekleştirilen bu dev organizasyon “Domotex Turkey” Gaziantep Makine Halısı  fuarı başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Dünyanın en büyük ve en prestijli  fuarları arasında yer alan bu dev organizasyona 11 ülkeden, 33 yabancı firmanın da katılımı ve  toplam da 198 firmanın stand açtığı  ve 1.500 yabancı ziyaretçi olmak üzere  toplamda da 9.000 kişi fuarımızı ziyaret etmiştir.

Başkan Törer, yaptığı konuşmada;“ Fuarımızın açılışın da  bizleri  onurlandıran, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Sayın Valimiz Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Büyükşehir Belediye başkanımız başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımıza, Emniyet Müdürümüz Erhan Gülveren’e, Oda Başkanlarımıza  ve bizi yalnız bırakmayan basın mensuplarına , fuarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederek ”Fuarımız geçen yıla oranla büyüyerek devam etmiştir. Gerek katılımcı gerek ziyaretçi olarak, ziyaretçi ve katılımcı bakımından artış göstermiştir. Geçen yıl 163 firma katılmıştı, bu yıl ise fuarımıza 11 ülkeden 33’ü yabancı olmak üzere 198 firma katılmış olup, 1.500’ ü yabancı olmak kaydı ile toplam da 9.000  ziyaretçi ağırlayarak yine bir başarıya imza atmıştır.

 Görkemli Standları ile Büyülediler

Fuara katılan değerli sanayicilerimizin  stand tasarımlarımları, gerek desen, renk, yine son model görkemli müşterilerin beğenisini kazanan ürünleriyle  gelen müşterilere sunumları ve misafir perverlilikleriyle Türkiye ve dünyaya örnek olmuşlardır. Ziyaretçilerin bizzat kendi anlattıklarından ve birebir görüşmelerimizde, fuarımızı çok beğenildiklerini ve sürenin kısa olduğunu, katılımcılar için yeni hollerin olması gerektiğini ve sürenin biraz daha uzatılması konusunda ki taleplerini dinledik. Bundan dolayı tüm sanayicilerimizi tebrik ederiz.

Yer Sıkıntımız Devam Ediyor

Yine bu fuarda da yer sıkıntımız devam ediyor. Talep olmasına rağmen bazı sanayicilerimiz ve yan sanayicilerimize yer veremedik. Bu konu ile ilgili sektörün geleceği için yeni bir holün yapılması gerekmektedir. Yeni holün acilen yapılıp daha kapsamlı bir fuar organizasyonu yapmak istiyoruz.

Gaziantep olarak halı üretiminin zirvesinde olduklarını, bundan sonraki hedeflerinin de üretimin yanında fuarcılık alanında da zirveye çıkmak olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Törer, Gaziantep halı  fuarlarımızın daha görkemli daha geniş kapsamlı katılım sağlansın istiyoruz .yer sıkıntımız mecvut ama 9 aydaki fuara yetişecek.Biz gaziantep’i fuarcılıktada zirveye çıkarmak istiyoruz.


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...