14.11.2013 Tüm Haberler
Flora Halı’ya Avrupa İnovasyon ödülü

Almanya Frankfurt´ta düzenenlenen, 6. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesinde, Flora Halı ´Kokulu Halı´ serisiyle inovasyon ödülüne layık görüldü.

Türkiye´nin önde gelen iplik üreticilerinden Gürteks Grup bünyesinde faaliyet gösteren Flora Halı, 2013 yılında girdiği halı pazarında yaptığı yenilikçi çalışmalarla Avrupa´da tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kendi dokuma üretimi için gereksinim duyduğu tüm iplik ham madde girdilerini kendi bünyesinde üreten tek firma olma özelliğine sahip olan Flora Halı, "Kokulu Halı" konseptiyle girdiği dünya pazarında, ilk yılında Avrupa İnovasyon ödülünü Türkiye´ye kazandırdı.

2013 Kalite ve İnovasyon ödüllerinin sahiplerini bulduğu 6. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi, Frankfurt Mörfelden´de çok sayıda Türk ve Alman iş adamının katılımıyla gerçekleştirildi. Zirve kapsamında 2 gün süren panellerde Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri , Avrupa Vizyonu ve Türkiye konuları ele alındı. Kalite zirvesinin son gününde ise 2013 yılında kalite ve inovasyon çalışmalarıyla öne çıkan firmalara ödülleri törenle verildi. Kokulu Halı serisiyle sektöründe önemli bir yeniliğe imza atan Gaziantep merkezli Flora Halı , Avrupa Kalite Zirvesi İnovasyon ödülüne layık görüldü.

İnovasyon ödülünü Flora Halı adına, Gürteks Grup Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Özkaya ve Flora Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yücel, Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel´in elinden aldılar.

Törende, Flora Halı´nın kokulu halı serisi hakkında bilgilendirmede bulunan Flora Halı Yönetim Kurulu Başkanı Yücel, evlerde, rahatlatıcı ve ferahlık verici bir ortam sağlamak amacıyla geliştirilen kokulu halıların bir benzerinin bulunmadığını söyledi. Halıların üzerine basıldıkça içerisinde bulunan kapsüllerin çevreye okyanus ve bahar kokuları yaydığını ifade eden Yücel, "Halılarımızın kokusu en az 2 yıl boyunca etkisini sürdürüyor" dedi.

Flora Halının bağlı bulunduğu Gürteks Grup´un çalışma alanları hakkında açıklamalarda bulunan Gürteks Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Özkaya ise sahip oldukları teknoloji ve deneyimle sene sonunda 100 milyon TL ciro hedeflediklerini söyledi.

Özkaya konuşmasında " Yıl sonuna kadar 35 ülkeye toplamda 25 milyon dolarlık ihracat yapmayı planlıyoruz. Amacımız uzun vadede dünyası markası olmak. Bunun için grup olarak tüm imkanlara ve teknolojiye sahibiz"diye konuştu.

BAŞARIYI ÇALIŞANLARIYLA KUTLADILAR...

Avrupa´nın en prestijli ödüllerinden Avrupa Kalite Zirvesi İnovasyon ödülünü üretimdeki ilk yılında alma başarısı gösteren Flora Halı, bu başarıyı tüm çalışanlarıyla birlikte kutladı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan Gürteks Grup´ta gerçekleştirilen kutlamada, Gürteks Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özkaya, ödülü tüm çalışma arkadaşlarına hediye ettiğini ifade etti.Başarının ekip çalışmasıyla geldiğini kaydeden Özkaya, 2014 yılında tüketicilere yeni süprizlerinin de olacağını sözlerine ekledi.


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...