30.08.2013 Tüm Haberler
Dünya Çapında Marka Olduk

Kaşmir Halı, Gülsan Holding bünyesinde halı pazarının lideri olma hedefi ile 2005 yılında kurularak faaliyete başlamış ve ortaya koyduğu bu hedefi kısa bir süre içerisinde başarıyla yakalayarak dünya halı markaları arasındaki yerini en üst sıralarda almayı başarmıştır. Kaşmir Halı hakkında bilgi veren Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu aslında Kaşmir Halı’nın sektöründe bir ilki başararak üretime geçtiğini ve Gülsan Holding bünyesinde üretilen PP ipliği kullanarak markalaşan ilk halı markası olduğunu ifade ederek “ Kaşmir Halı 2005 yılında Gülsan Holding bünyesinde 75.000 m2 lik bir alan üzerinde kurularak modern teknoloji ile donatılmış tesislere sahiptir. Bu gün bir dünya markası olmayı başaran Kaşmir Halı bu modern tesislerinde 22 farklı kalitede üretim yapmaktadır. Her bütçeye ve her beğeniye yönelik geniş ebat, desen ve renk çeşidi ile hizmet veren Kaşmir Halı´nın misyonu, üretimden satışa ve satış sonrası hizmete kadar tüm aşamalarda en yüksek kaliteyi sağlamaktır. Yurtiçinde 10 bölge bayii ve 1100´ün üzerinde satış noktası ile hizmet veren Kaşmir Halı, teknolojik gelişmeleri günü gününe takip eden, üretimini en son teknolojiye sahip üretim teknikleri ile gerçekleştiren ve teknolojik üstünlüğü sayesinde de dünya standartlarında üretim yapan bir kuruluştur. ABD  ve AB ülkeleri başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine halı ihracatı gerçekleştiren Kaşmir Halı bu ülkelere Anadolu’nun binlerce yıllık kültüründen günümüze gelen mistik desenleri ve tasarımları da ulaştırarak önemli bir kültür hizmetini de gerçekleştirmektedir” dedi.

Kaşmir Halı modern üretim tesisleri yanında AR-GE ve İnovasyon’a önem vererek bünyesinde oluşturduğu birimlerle sektörün dünya genelindeki nabzını tutarken üretimden tüketime kadar ürünün bütün aşamalarında bilimsel metotlarla yapılan çalışmalar sonucu halı modasının oluşmasındaki rolüyle de önemli bir misyon üstlenmiştir. Her yıl yenilenen koleksiyonlarıyla dikkat çeken Kaşmir Halı sektörün bu alandaki dünya genelinde belirleyici liderleri arasında yer almaktadır. Dünyaca ünlü Türk tasarım markası Dice Kayek, Kaşmir’le birlikte benzersiz bir koleksiyona imza atarken Kaşmir Halı 2012 yeni desen ve modanın da belirleyicisi rolünü sürdürmenin gururunu duydu.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan İSO 500 sıralamasında da gerek Gaziantep gerekse Türkiye için ekonomiye önemli katkılar sağlayan Kaşmir Halı ilk 500 içerisinde yer almayı başararak Türkiye’nin en büyükleri arasındaki yerini daha ileriye taşıyarak ekonomiye sağladığı büyük katkıları gözler önüne sermeyi de başardı.

Kaşmir Halı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekerken eğitime ve eğitim kurumlarının gelişmesine verdiği desteklerle de örnek kuruluşlar arasında yer aldı. Kaşmir Halı önderliğinde yürütülen Her Okula Kardeş Bir Kuruluş Kampanyasıyla her yıl iki ayrı okulun eğitim öğretim araç ve gereçleri yanında teknik donanımlarının yenilenmesine de katkı sağlayan Kaşmir Halı Gaziantep’te kurucuları ve yöneticileri adına birer okul yapımında da önemli rol oynayarak yeni eğitim kurumlarının Türk eğitimine kazandırılmasını sağladı.  


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...