14.11.2013 Tüm Haberler
Kendi kendini temizleyen Atlas Halı, İnovasyon fuarında ilgi odağı

Dünyada ilk ve tek olan; kendi kendini temizleyen, leke, bakteri-mantar-küf barındırmayan ve yapısındaki doğal iletkenlik sayesinde stresi azaltan Nano Halılar ile sektöründe devrim yaratan Atlas Halı, İstanbul Fuar Merkezi CNR’da düzenlenen “İnovasyon Türkiye 2013” fuarında, Nano Halılarını sergilediği ve ziyaretçilere deneyimleme fırsatı sunduğu standı ile büyük ilgi görüyor.

 “İnovasyon Türkiye 2013” fuarında ziyaretçiler nano halıyı test ediyor! 

Bir dünya buluşu olan kendi kendini temizleyen ve leke barındırmayan hepsi nano özelliği taşıyan halılarıyla bu yıl adından sıkça söz ettiren, Türkiye genelinde satış ve bayi sayısını hızla artıran Atlas Halı, 24 ile 27 Ekim tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi CNR’da düzenlenen “İnovasyon Türkiye 2013” fuarında ziyaretçi akınına uğruyor. Dünyada bir ilki gerçekleştirerek sektörüne inovatif bir ürün armağan eden Atlas Halı’nın standını ziyaret edenler, kendi kendini temizleyen, benzeri bulunmayan bu mucize halıları deneyimleme fırsatı da buluyorlar. Atlas Halı’nın ileri teknolojiyi kullanarak geliştirdiği sağlıklı ve çevreye duyarlı nano halı koleksiyonlarının normal halı fiyatıyla aynı olması; erişilebilir fiyatları da ziyaretçileri şaşırtıyor. Bu yıl da dünyanın birçok ülkesinden katılım beklenen; büyük şirketlerin CEO’ları, yöneticileri, yabancı ve yerli yatırımcı iş adamları ve yeniliği seven ziyaretçilerle dolup taşan İnovasyon Türkiye fuarını, geçen yıl 10 bini aşkın kişi ziyaret etmişti. 

ATLAS NANO HALILARIN BENZERSİZ ÖZELLİKLERİ:

 Nilüfer çiçeği esinlenmesi bir dünya buluşunu beraberinde getirdi! Suyun üzerinde yaşamasına rağmen su iticilik özelliğine sahip nilüfer çiçeğinden esinlenerek yaratılan Atlas nano halılar, sıvı itici gücü ile leke barındırmıyor. Ayrıca, gün ışığından ya da evin aydınlatmasından aldığı enerji ile bakteri ve ev akarlarını da (mite) üzerinde barındırmadan, parçalanmalarını sağlıyor. Üzerine dökülen her türlü sıvı veya katı maddeler, bir peçete veya bez yardımıyla kolayca alınabiliyor. Ağır lekeler ise ılık su ya da renksiz kolonya kullanılarak giderilebiliyor; küçük izler de, lekenin ağırlığına bağlı olarak ışık enerjisi ile kendi kendini zaman içerisinde  yok ediyor. Hayat konforunu artırırken insan sağlığına da fayda sağlıyor Atlas nano halılar Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) tarafından da onaylanan kendi kendini sürekli temizleme özelliği sayesinde sigara, duman, is, ayak kiri gibi günlük yaşamın içerisinde bulunan gözle görünmeyen kirleri de barındırmıyor. Yine bu üstün özelliği sayesinde halının renkleri zaman içinde birbirine karışmıyor, uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi ışıl ışıl kalıyor. Nano özellikli bu halılar, odanın havasındaki organik toksik gazları ve kokuları ışık aldığı sürece yok ederken; ısı yalıtkanlığını azaltmadan, yüksek elektrik iletkenliği sayesinde, vücutta biriken statik elektriğin atılmasına da yardımcı oluyor. Uluslararası test ve değerlendirme kurumu INTERTEK’in raporlarına içerdiği özel formulasyon ile yüzde 99,1 oranında bakteri barındırmayan; T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan gıda ile temas testinden de başarıyla geçen Atlas nano halılar, ayrıca zararlı kimyasal maddeler içermediği için evin her alanında güvenle kullanılabiliyor.


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...