2.01.2013 Tüm Haberler
GAİB’te istişare toplantısı yapıldı

GAİB’te istişare toplantısı yapıldı..


Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Selahaddin Kaplan başkanlığında GAİB hizmet binasında düzenlenen ve halı sektörünün sorunlarının masaya yatırılarak 2013 yılıyla ilgili hedeflerin belirlendiği sektörel değerlendirme toplantısında Domotex 2013 - Dünya Halı ve Yer Döşemeleri Fuarıyla ilgili genel değerlendirmelerde yapıldı. 

GAİB Hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Selahaddin Kaplan, Başkan yardımcıları ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Domotex 2013 - Dünya Halı ve Yer Döşemeleri Fuarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Kaplan “Her geçen yıl daha çok firmayla Domotex 2013 - Dünya Halı ve Yer Döşemeleri Fuarına katılıyoruz. Bu tür fuarlar hem sektörümüzün gelişmesinde olumlu etkiler oluşturuyor hem de ülkemizi ve ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtabilmemiz için bizlere önemli fırsatlar sağlıyor. Bu yıl Gaziantep’ten 55, Türkiye genelinden ise toplam 160 firma fuara katıldı. Bölgemizden fuara katılan firmalarımızın stantları gurur verici boyutlarda ve modern çizgileriyle dikkat çekiciydi. Fuar süresince bütün stantlarımızda yoğun ziyaretçi trafiği yaşandı. Bütün firmalarımızın önemli bağlantılar yaptığını düşünüyoruz. Sektörümüzün büyümesi ve gelişmesinde büyük önem taşıyan bu tür fuarları sürekli yakından takip ediyoruz. Hem ürettiğimiz ürünleri hak ettiği fiyatlarla uluslar arası pazarlarda satma imkânı buluyoruz hem de mesleki alandaki bütün yenilikleri yakından takip etme şansı yakalıyoruz. 

 

HALICILAR 2012 YILI İHRACATINI DEĞERLENDİRDİ 

Gerçekleştirilen toplantıda Kaplan başkanlığında düzenlenen sektörel değerlendirme toplantısında 2012 yılıyla ilgili yapılan faaliyetler hakkında çeşitli bilgiler verildi. Başkan Kaplan  sektörel gelişmeler ve ihracat rakamlarıyla ilgili üyelere bilgi verirken firma temsilcileriyle uluslararası fuarlarla ilgili görüş alışverişinde de bulundu. Toplantıda ayrıca UR-GE projelerinin sektörel gelişime katkıları da anlatılırken uluslar arası rekabet için bu projelerde mutlaka aktif olarak görev alınması gerektiği yönünde ortak kararlar alındı. Sektörle ilgili hazırlanan UR-GE projeleri hakkında uzmanların verdiği bilgilerin ardından halı sektöründe insan kaynakları sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde de bulunulunan Kaplan ‘’2012 yılında önemli başarılara imza atıldığını hatırlatarak ihracattaki sektörel payımızı attırdık. 123 ülkeye bu gün birliklerimiz üyeleri firmalar halı ihracatı gerçekleştiriyor. 2013 yılında ihracat gerçekleştirilen ülke sayısını arttırma yönünde çalışmalar yapacağız. UR-GE projeleri bunun için sektörümüzün önünü açma yönünde halıcılarımız açısında büyük önem taşıyor.

 

KALİFİYE ELAMAN YETİŞTİRME ÇABASI

Sektörümüzün en önemli sorunlarından birisi kalifiye ara eleman sıkıntısı. Ancak bunu aşmak içinde önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Üniversitelerimizde önümüzdeki dönemlerde sektörümüzle açılan yeni bölümlerden nitelikli ara elemanlar mezun olarak iş dünyasına girecektir. Mevcut elemanların da eğitimi ve yeni teknolojileri kullanabilmeleri için gerekli eğitim programlarını uygulamaktayız. Halı desenlerinin güncellenmesi yönünde de geleneksel hale getirdiğimiz halı desen yarışmalarımız bu yıl da sürecektir. Birlik olarak üyelerimizin modern ve çağdaş hizmet binamızda hizmet almasını sağlarken GAİB’in sahip olduğu üst düzey teknolojiyle hedef ülkelere ulaşmaları da kolaylaştırılmıştır. Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine ulaşılmasında birliklerimizin ve üyelerimizin önemli katkıları olacaktır ”dedi. 


 
Copyright Halıcılar Odası 2015 - Tüm Hakları Saklıdır...